Wat is een escaperoom-voor-thuis?

Een escaperoom voor thuis is, zoals de naam al zegt, een spel waar je niet voor naar buiten hoeft. Je kan ‘t gewoon thuis aan de keukentafel spelen!
Het is een puzzelspel waarbij je opdrachten krijgt zoals je ze in een escape room ook zou kunnen krijgen. Je hoeft dit keer níet te ontsnappen, maar je moet de escape room wél binnen een uur kraken, Zet de timer maar vast…

Je kunt de escape room kopen voor € 14,50, downloaden, printen en direct spelen.
Heb je geen printer? Kies dan voor de ‘thuisgestuurd’ versie van € 19,50. Dan krijg je het originele boekje thuisgestuurd!

Hoe ziet ‘t er uit? & Wat heb ik nodig?

  • Je krijgt een document van 15 pagina’s.  Die print je uit. 
  • Kies je voor de thuisgestuurd versie, dan krijg je het originele boekje thuisgestuurd
  • Verder heb je nodig: een schaar, kladpapier, pen of potlood (en – geheime tip – : een spiegeltje)
  • Én je hebt een laptop of smartphone met internet nodig voor de chat en het invoeren van codes.

Chat

Ja, een van de leukste onderdelen van de escaperoom-voor-thuis is de chat . ‘Je praat met mevrouw Amber, directeur van pretpark Avonturenland. Je kunt haar alles vragen over haar park en de attracties. Ze geeft handige informatie en tips. En … de juiste codes.

De chat is een slimme en rijke chatbot. Het is gemakkelijk te gebruiken en maakt de ervaring interactief en extra spannend.

Wie kan ‘t spelen?

De Escaperooms voor thuis van De Familie Groen zijn gemaakt om thuis te spelen;
het liefst met een combinatie van volwassenen en kinderen.
Als je een slimme papa of mama hebt, kan dat al met kinderen vanaf 5 jaar.
Er zit geen maximum leeftijd aan. Als je opa van 70 goed is in puzzelen, dan kan ‘ie zéker meedoen.

Tijd: 60 minuten
Moeilijkheid:
Leeftijd: 6+

Bestel nu

Wie heeft de escaperoom-voor-thuis gemaakt?

De Escape-voor-thuis is gemaakt door Living Story. Deze serious game studio maakt al een aantal jaar échte escape rooms, zoals de Elixir Escape Room in de Wintertuin in Baarn.
Toen deze op 15 maart om 18:00 uur dicht moest vanwege het Corona-virus, zijn we meteen gaan nadenken over andere manieren om mensen tóch een escaperoom te laten beleven. Dat werd de ‘escaperoom-voor-thuis’.

 

Kleurplaat

Kun je geen genoeg krijgen van de belevenissen van de Familie Groen? Eenmaal terug uit Avonturenland waren de kinderen Groen zó enthousiast dat ze hun eigen pretpark hebben getekend. Download en kleur ‘m in. Of teken je eigen pretpark!